Какво да видите в Пукет в Тайланд: пълно ръководство

В Пукет можете да опитате тайландски супи, къри, пресни плодове и морски дарове. Дружелюбни хора. Тайландците са едни от най-дружелюбните и гостоприемни хора в света. Недостатъците на Пукет са висока влажност и горещ климат, както и проблеми с туристическите места през пиковите сезони. Плажовете на Пукет са подходящи за почивка в тайланд от варна сам, в компания, със семейството и с деца. Плажът Патонг, преведен като „бананова гора”, е най-популярен сред почиващите. Бреговата линия се простира на 3 км, а наблизо има път с ресторанти, магазини и хотели. Около плажната ивица има непристъпни скали и тихи хълмове. Пълно е със сърфисти, любители на нощни купони и други забавления. Заради оживения си нощен живремето в тайланд през октомвриот Патонг често е наричан „малката Патая”. Ката Бийч е разположен между 2 малки скалисти издатини. Има плитко, добре затоплено море и полегат бряг с фин пясък. На плажа почти няма шум и нощен живот, цари тишина и спокойствие. Желаещите могат да се повозят на банан или джет, да опитат парасейлинг и живописни разходки с лодка. Можете да обядвате в Art Space Gallery и Music Bar, уютен ресторант, създаден от семейна двойка.

През следващия век различни европейски сили се борят за контрол върху търговията с калай с Пукет. В крайна сметка французите спечелиха и французинът всъщност беше назначен за губернатор за няколко години. Следващата забележителна история идва през 1785 г., когато бирманците се опитват да нахлуят на острова. Военният губернатор на Пукет наскоро беше починал и нашествениците вярваха, че това ще бъде лесна победа. Двремето в пукет тайланде умни сестри обаче измислят план да накарат местните жени да се облекат в мъжки военни униформи. От разстояние отбранителната сила се стори твърде голяма на бирманците и те се оттеглиха. Оттогава сестрите са увековечени като спасители на острова и стават обект на Паметника на героините, който може да се види днес на кръговото кръстовище на улица Thepkrassatri. За още 200 години производството на калай хвърля сянка върху останалата част от историята на остров патонг тайланда. Хиляди китайски имигранти пристигнаха в Пукет, за да участват в бума на минното дело. За много от тях животът беше тежък, доминиран от тежък труд, осеян със забавления в опиум и публични домове. Минното дело е причинило сериозни щети на околната среда на острова, с кариери, осеяли местния пейзаж.

топ забележителности в тайландиси от местоположението на търговския обект: колкото по-далеч е от плажната ивица, толкова по-евтин е продуктът. Е, за модни дрехи трябва да отидете в големи молове, където има маркови бутици. Един от тях (Ocean Plaza) се намира на Bangla Road. Един от акцентите на пазаруването в Пукет са скъпоценните камъни. Тук можете да закупите продукти от рубини, гранати, хризолит и шпинел. Най-големият център за продажбата им е Gems Gallery. Продаваните там продукти са с уникален дизайн и международни сертификати. В същата галерия можете да закупите и бижута с перли. Ценовият диапазон е доста достъпен – всеки купувач може да направи избор според своя вкус и портфейл. Gems Gallery има клонове в цял Тайланд. Въпросът с храната е един от най-важните за туристите. Постоянното хранене в хотел е скъпо и неудобно, https://apk.tw/space-uid-6192939.html тъй като трябва да се връщате в хотела от време на време и това ограничава възможностите за почивка на плажа и екскурзии. Но в Пукет проблемът с храненето извън хотела не може да възникне по принцип – навсякъде се продава голямо разнообразие от храни, способни да задоволят както гладния турист, така и гурме гурмето.

Много популярно място за пазаруване е нощният пазар. Освен сувенири, най-често носените артикули в Пукет са: летни дрехи и обувки, Jisuzm.tv/home.php?mod=space&uid=1834422&do=profile&from=space които се продават на ниски цени в Тайланд; Подправки и комплекти за приготвяне на тайландски ястия; сребро и перли, закупени от сертифицирани магазини; възглавници, изработени от латекс, който има редица уникални свойства; мехлеми, балсами и лекарства от естествени съставки. Важни неща, Www.zian100pi.com/discuz/home.php?mod=space&uid=684605&do=profile&from=space които трябва да знаете за Пукет. Ако на плажа е окачен червен флаг, тогава плуването в морето е забранено. Тази предпазна мярка се дължи на високи вълни и силни течения в морето. През високия сезон червените знамена се появяват рядко, като правило морето е опасно през дъждовния сезон. Трябва да бъдете много внимателни, когато се движите из острова с наета кола: тайландците карат по особен начин, туристите – безотговорно. В резултат на това по пътищата на Пукет често възникват опасни ситуации. Трансвеститите изглеждат само като флиртуващи, крехки момичета; не трябва да забравяме, че това са силни млади мъже, които са достатъчно силни, Togra.net/board/pun/profile.php?id=101094 за да вземат портфейл от турист, който върви по неосветена улица през нощта. Всичко, свързано с хазарт и наркотици, трябва да се избягва по всякакъв възможен начин, тъй като в Тайланд можете да получите дълга присъда за тях.

Те обясняват това, като казват, че тези гибони са били спасени от бракониери, Www.dungdong.com/home.php?mod=space&uid=2894308&do=profile които убиват женски гибони, за да вземат бебето, а след това го влачат по улиците и баровете, за да правят пари от снимки, бият ги, удрят ги в очите със светкавица и в резултат на това гибоните израстват като чист стрес и трябва да се държат далеч от хората и постепенно да се връщат в естествената им среда. Наблизо има водопад, но е така, така. По пътеката има интересни възлести дървета. Пукет се вижда. А самият Буда е наистина огромен, той също се вижда отвсякъде. На следващия ден решихме да се преместим по-близо до плажовете и магазините за гмуркане и се разбрахме за гмуркане, така че взехме автобус самолетен билет до тайланд Патонг – това е най-евтиното място за живеене в Пукет след град Пукет. В Патонг има още повече руски туристи; тайландците говорят малко руски: цени и т.н. В Патонг има много готин пазар, където продават всякакви морски дарове от малки риби до омари. При необходимост рибата ще бъде изкормена безплатно. На втория етаж има дузина кафенета, където тази риба ще бъде приготвена по ваше желание. На същия пазар има огромен избор от плодове, има и кокосови орехи.

Leave a Reply